Project Description

Ik ben ondertussen begonnen aan een tweede versie van een aluminium 3D printer.

De bestaande 3D printers zoals de reprap of de ultimaker zijn allemaal gemaakt van hout of plastic. Naar mijn idee is dit niet stabiel en stevig genoeg om prints te maken van een hoge kwaliteit. Aangezien ik al veel ervaring heb in het bouwen van CNC frezen weet ik wat er mogelijk is en waar je op moet letten.

Ondertussen heb ik dan ook een ontwerp gemaakt volledig bestaande uit aluminium. Het mooie van dit ontwerp is, is dat je op alle zijdes van de 3D printer platen kan monteren en zo een goed uitziende en afgesloten kast krijgt. Dit helpt tegen geur en geluid.

Ook zal het effectieve werk oppervlakte een stuk groter zijn dan bijvoorbeeld de Ultimaker of de reprap mendel of prusa. Namelijk een kubus met zijdes van 30 cm. Hierdoor is de kast wel een stukje groter. Toch zal hij makkelijk op een bureau passen.

Dan hier een plaatje van het ontwerp dat ik gemaakt heb.

3D printer aluminium

 

Dit heb ik getekend in Solidworks.

Ik ga volgende week starten met de bouw van deze printer en zal alles documenteren. Ook zal ik als er vraag naar is, over een maand kits gaan verkopen van dit ontwerp. Dit ga ik pas doen zodra ik bewezen heb dat dit een goed ontwerp is en kwalitatief goede prints maakt. Zo’n kit zal dan tussen de 600 en 1000 euro gaan kosten.¬†Stuur mij een mailtje als u interesse heeft in zo’n kit. Dan ga ik er namelijk werk van maken. Ook zal er de optie komen om een inelkaar gezette en afgestelde 3D printer te bestellen, hier later meer over.

24 juni 2010